Ingredients
-
1 Κρεμμύδι
-
1/3 ματσάκι Άνηθος
-
1 σκελίδα Σκόρδο
-
Ένα ποτήρι κρασιού Λευκό κρασί
-
Ένα ποτήρι κρασιού Ούζο
-
1 κιλό ΘαλασσινάΔιάφορα θαλλασινά
-
ΑλάτιΣύμφωνα με την αρεσκεία σας
-
ΠιπέριΣύμφωνα με την αρεσκεία σας
-
1 κούπα Ρύζι
Directions
Steps
1
Done
|
ΠροετοιμασίαΨιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τον άνηθο και το σκόρδο. Πλένουμε καλά τα θαλασσινά μας! |
2
Done
5 λεπτά
|
ΜαγειρικήΣε καυτή κατσαρόλα ρίχνουμε το λευκό κρασί και το ούζο και ρίχνουμε τα θαλασσινά μας. Τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά και κρατάμε και το ζουμί που έβραζαν. |
3
Done
|
Ζεσταίνουμε λάδι και ρίχνουμε το κρεμμύδι μας. Όταν ξανθίσει προσθέτουμε το ρύζι και το τσιγαρίζουμε ώστε να κρατήσει. |
4
Done
|
Προσθέτουμε το σκόρδο και τα θαλασσινά μας και τσιγαρίζουμε για 3 λεπτά. |
5
Done
|
Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό, αλάτι και πιπέρι. |
6
Done
|
Αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξαφανιστεί σχεδόν το νερό και ρίχνουμε στο τέλος τον άνηθο! |