Ingredients
-
2 Αυγά
-
1 και 1/2 κούπα Γάλα
-
1/2 κιλό ΚιμάςΜοσχαρίσιος
-
1 Κρεμμύδι
-
1 σκελίδα Σκόρδο
-
1 κούπα Αλεύρι
-
ΑλάτιΣε ποσότητα που σας αρέσει
-
ΠιπέριΣε ποσότητα που σας αρέσει
Directions
Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για τρομερά αφράτα κεφτεδάκια Δανίας.
Υπάρχουν πάρα πολλές παραλλαγές της συνταγής ακόμα και ψάρι ή πατάτα αντι για κρέας. Σας παρουσιάζουμε την πιο παραδοσιακή. Στη Δανία, σαν κυρίως πιάτο συνήθως συνοδεύεται με βραστές πατάτες και βραστό κόκκινο λάχανο.
Steps
1
Done
2 Λεπτά
|
Ψιλοκόβουμε αρκετά το κρεμμύδι και το σκόρδο. |
2
Done
1 Λεπτό
|
Σε ένα μπόλ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε τα αυγά, το κρεμμύδι, το σκόρδο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. |
3
Done
2 Λεπτά
|
Προσθέτουμε λίγο γάλα, το αλεύρι και ανακατεύουμε προσθέτοντας σιγά-σιγά το γάλα! |
4
Done
|
Σκεπάζουμε με μεμβράνη το μείγμα και το αφήνουμε να δέσει στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες. |
5
Done
15 Λεπτά
|
Ξεσκεπάζουμε το μείγμα, ανακατεύουμε μια τελευταία φορά και με 2 κουτάλια σχηματίζουμε μικρά κεφτεδάκια και τα πετάμε σε καυτό λάδι. Αν βάλουμε πολλά μαζί δεν θα ψηθούν καλά, έτσι τα ρίχνουμε σε δόσεις. |